1. A relatively permanent file that contains information used regularly is a ———–
A. Transaction files
B. Master File
C. Index file
D. Data file
Answer: B

2. What is a master file?
A. A relatively permanent file that contains information used
B. A relatively permanent file that contains information used to update or maintain master information.
C. A relatively permanent file that contains valuable information
D. A relatively permanent file that contains on transactional information
Answer: A

3. A master file must be————-
A. Checked
B. Written
C. Updated or maintained
D. None
Answer: C

4. A relatively temporary file that contains information used to update or maintain master file is a ————
A. Transaction file
B. Master file
C. Index file
D. Data file
Answer A

5. What is a transaction file?
A. A relatively permanent file that contains information used
B. A relatively temporary file that contains information used to update or maintain a master file
C. A relatively permanent file that contains valuable information
D. A relatively permanent file that contains on transactional information.
Answer: B

6. It is a method of reading or writing a file in which first record is processed first and then the second and so on. What the method is?
A. Sequential access.
B. Serial Access.
C. Direct access
D. Binary access.
Answer: A & B

7. In sequential access, which of the following is true?
A. First record is processed first and the second and so on
B. Records are processed in sequence of key field.
C. Records are processed in random
D. None
Answer: B

8. A special case serial access where in which records in the file are accessed in order of one or more field is _________.
A. Sequential access
B. Random access.
C. Direct access
D. None.
Answer: A

9. Processing in which data is accumulated over a period of time and then processed as a group is————–
A. Transaction processing
B. Data processing
C. Batch processing
D. File processing
Answer: C

10. File processing activities include which of the following?
A. Scheduling
B. Maintaining
C. Updating
D. Referencing
Answer: B, C, D

11. Any activity that changes the number of records in a master file is—–
A. Updating
B. Maintaining
C. Scheduling
D. Creating
Answer: B

12. Referencing means————–
A. Extracting information from file
B. Changing the contents of records in a master file
C. Changing the contents of records in a transaction file.
D. None
Answer: A

13. Initial creation of master file is considered as———
A. Maintenance activity
B. Updating
C. Referencing
D. None
Answer: A

14. For which purpose Magnetic tape is used for?
A. Backing up files
B. Archiving files
C. Mirroring files
D. Splitting files
Answer: A

15. What does backing up mean?
A. providing a way to restore a master file in case the current version of the master file can no longer be used.
B. providing a way to restore a transaction file in case the current version of the master file can no longer be used.
C. providing a way to restore a archive file in case the current version of the master file can no longer be used
D. None
Answer: A

16. We mean by grandfather-father-son?
A. It is a technique for archiving a master file in tape
B. It is a technique for backing up a master file in tape
C. It is a technique for splitting a master file in tape
D. It is a technique for creating a master file
Answer: B

17. A file to which records are added by placing them after the records already in the file-what it is called?
A. A batch file
B. An exe file
C. An assembly files
D. A piggyback file
Answer: D

18. Volatility rate means?
A. Number of records per storage unit of a file during creation.
B. A measure of relative number of records in a file that are altered during an update run.
C. A measure of relative amount of change in a master file.
D. None.
Answer: C

19. Activity rate means?
A. Number of records per storage unit of a file during creation.
B. A measure of relative number of records in a file that are altered during an update run.
C. A measure of relative amount of change in a master file.
D. None.
Answer: B