1. The programming process is ———–
A) System-development process
B) Coding process
C) Testing process
D) Problem solving process
Answer: D

2. A computer program is a means to end. Which of the following about “the end” is true?
A) The end will normally be information needed to solve a problem.
B) The end will normally be input needed to solve the program.
C) The end will normally be process needed to solve the program.
D) None of the above.
Answer: A

3. Which one is true?
A) The programming process is a problem solving process.
B) The programming process is a data transformation process.
C) The programming process is a coding process.
D) The programming process is a problem defining process.
Answer: A

4. In a programming process what the programmer must do carry out before moving from one activity to the next?
A) Documenting procedure.
B) Model design activities.
C) Checking procedure.
D) Compilation.
Answer: C

5. Which of the following is or are included the problem definition?
A) Out put.
B) What the out look like.
C) Input.
D) Processing algorithm.
Answer: A, B, C

6. In the problem definition which of the following do we use to describe the output that is to be printed?
A) Print chart.
B) Display system layout sheet.
C) A record format form.
D) All of the above.
Answer: A

7. In the problem definition which of the following do we use to describe the output that is to be displayed on VDT?
A) Print chart.
B) Display system layout sheet.
C) A record format form.
D) All of the above.
Answer: B

8. Who usually defines the problem to programmer?
A) The system analyst.
B) The program manager.
C) The project manager.
D) A senior programmer.
Answer: A

9. Which of the following defines an algorithm?
A) It is a graphical representation of a program flow.
B) It is the documentation of program logic.
C) It is a list of sequence of steps required to solve the problem.
D) It is the actual program code.
Answer: C

10. What is used to keep track of the number of times something occurs in a program?
A) A loop.
B) A counter.
C) A decision construct.
D) None of the above.
Answer: B

11. What do mean by in correcting?
A) Squaring.
B) Adding one.
C) Subtracting one.
D) Setting initial value.
Answer: B

12. What do we can an error that occurs while a program is being executed?
A) Syntax error.
B) Logical error.
C) Execution-time error.
D) Bug.
Answer: C

13. Which of the following procedure can you use to check an algorithm?
A) Debugging by automated debugger.
B) Desk checking.
C) Inspection.
D) Consultation.
Answer: B

14. Which of the following defines an algorithm?
A) It is a symbolic representation an algorithm.
B) It is the documentation of program logic.
C) It is a list of the sequence of steps required to solve the problem.
D) It is the actual program code.
Answer: C

15. What does the following notation mean?
A counter <- 0
A) Destroying the memory location used by a counter.
B) Replacing the value currently in memory location used by a counter by the value zero.
C) Decrementing a counter.
D) Incrementing a counter.
Answer: B

16. A source program written in a High-level language is translated into ——– using a special translator program?
A) Object program.
B) Assembly program.
C) IL program.
D) Byte code.
Answer: A

17. Violation of the rules of a particular programming language creates what?
A) Syntax error.
B) Logical error.
C) Execution-time error
D) Bug.
Answer: A

18. Which of the following are translator program?
A) Compiler.
B) Assembler
C) Generator
D) Interpreter
Answer: A, B, C, D

19. During testing what type or types or error are eliminated?
A. Syntax Error
B. Logic Error
C. Execution time error
D. None of the above
Answer: A, B

20. A compiler is a
A. Software development environment
B. Code Editor
C. Translation program
D. System software
Answer: C

21. Which of the following translation program or programs process the entire source program as a unit?
A. Compiler
B. Generator
C. Assembler
D. Interpreter
Answer: A, B, C