1. Which three are true statements about dependent objects? (Choose three)
A. Invalid objects cannot be described.
B. An object with status of invalid cannot be a referenced object.
C. The Oracle server automatically records dependencies among objects.
D. All schema objects have a status that is recorded in the data dictionary.
E. You can view whether an object is valid or invalid in the USER_STATUS data dictionary view.
F. You can view whether an object is valid or invalid in the USER_OBJECTS data dictionary view.
Answer: A, C

2. Which two dictionary views track dependencies? (Choose two)
A. USER_SOURCE
B. UTL_DEPTREE
C. USER_OBJECTS
D. DEPTREE_TEMPTAB
E. USER_DEPENDENCIES
F. DBA_DEPENDENT_OBJECTS
Answer: D, E

3. Which three are valid ways to minimize dependency failure? (Choose three)
A. Querying with the SELECT * notation
B. Declaring variables with the %TYPE attribute
C. Specifying schema names when referencing objects
D. Declaring records by using the %ROWTYPE attribute
E. Specifying package, procedure notation while executing procedures.
Answer: A, B, D

4. Which view displays indirect dependencies, indenting each dependency?
A. DEPTREE
B. IDEPTREE
C. INDENT_TREE
D. I_DEP[T_TREE
Answer: B

5. You are about to change the arguments of the calc_team_avg function.
Which table can you query to determine the names of the procedures and functions that invoke the calc_team_avg function?
A. USER_PROC_DEPENDS
B. USER_DEPENDENCIES
C. USER_REFERENCES
D. USER_SOURCE
Answer: B

6. Local procedure a calls remote procedure b. Procedure b was at 8 A. M. procedure a was modified and recompiled at 9 A. M. Report procedure b was latter modified and recompiled at 11A.M. The dependency mode is set to TIMESTAMP. What happens when procedure a is invoked at 1 P.M?
A. There is no effect on procedure a and it runs successfully.
B. Procedure b is invalidated and successfully recompiles when invoked.
C. Procedure a is invalidated and successfully recompiles for the first time it is invoked.
D. Procedure a is invalidated and successfully recompiles for the second time it is invoked.
Answer: D

7. Which statement about the local dependent object is true?
A. they are on different nodes.
B. They are on the same node in the same database.
C. They are in a different database.
D. they are on the same node in a different database.
Answer: B

8. The programmer view developed a procedure account_transaction left organization. You were assigned a task to modify this procedure. You want to find all the program units invoking the account_transaction procedure.
How can you find this information?
A. Query the USER_SOURCE data dictionary view.
B. Query the USER_PROCEDURES data dictionary view.
C. Query the USER_DEPENDENCIES data dictionary views.
D. Set the iQL*Plus environment variable trade_code = TRUE and run the account_transaction procedure.
E. Set the SQL*Plus environment variable DEPENDENCIES = TRUE and run the account_transaction procedure.
Answer: C

9. Which two tables are used to track object dependencies? (Choose two)
A. USER_DEPENDENCIES
B. USER_IDEPTREE
C. IDEPTREE
D. USER_DEPTREE
E. USER_DEPENDS
Answer: C

10. The query_product procedure directly references the product table. There is a new_product_view view created based on the NOT NULL columns of the table. The add_product procedure updates the table indirectly by the way of new_product_view view. Under which circumstances does the procedure add_product get invalidated but automatically get complied when invoked?
A. When the new_product_view is dropped.
B. When rows of the product table are updated through SQL*Plus.
C. When the internal logic of the query_product procedure is modified.
D. When a new column that can contain null values is added to the product table.
E. When a new procedure s created that updates rows in the product table directly.
Answer: D

11. Which system privileges must you have to manually recompile a stored procedure owned by another application developer?
A. ALTER PROCEDURE
B. ALTER ANY PROCEDURE
C. ALTER ALL PROCEDURE
D. COMPILE ANY PROCEDURE
Answer: B

12. Which script file must be executed before you can determine indirect independence’s using the DEPTREE and IDEPTREE views?
A. UTL_IDEPT.SQL.
B. UTLIDD.SQL.
C. UTLINDD.SQL.
D. UTLDTREE.SQL.
Answer: D

13. The add_player procedure inserts rows into the player table.
Which command will show this direct dependency?
A. SELECT * FROM USER_DEPENDENCIES WHERE REFFERENCE_NAME = ‘PLAYER’ ;
B. SELECT * FROM USER_DEPENDENCIES WHERE REFFERENCE_NAME = ‘ADD_PLAYER ’;
C. SELECT * FROM USER_DEPENDENCIES WHERE TYPE = ‘DIR ’;
D. SELECT * FROM USER_DEPENDENCIES WHERE REFFERENCE_NAME = ‘TABLE’ ;
Answer: A